Kúpiť posilňovacie lavice – e-shop

Sprievodca výberom
lavíc


Posilňovacie lavice  >  Bench press rekordy

Bench press rekordy

Populárne bench press má už za sebou tohtoročné majstrovstvá sveta, ktoré sa konalo vo švédskom Sundsvall. Bodovali na ňom tiež dvaja borci z Česka - Milan Selinger a Jaroslav Šoukal.

Milan Selinger zapísal s výkonom 272,5 kg nový český rekord vo váhovej kategórii do 105 kg a na majstrovstvách obsadil celkové 11. miesto. Jaroslav Šoukal sa s výkonom 340 kg umiestnil na 5. priečke a zabezpečil ním nový český rekord vo váhovej kategórii nad 120 kg.

Bench press je však lákavý aj pre ženy. Českého majstrovstvá, ktoré predchádzalo medzinárodnému, sa zúčastnilo 38 súťažiacich a medzi nimi 12 žien. Absolútna prvenstvo získala Hana Takáčová z TJ Sokol Nymburk, ktorá vytlačila činku vážiacu 125 kg.

A čo svetové rekordy?

Na šampionáte vo Švédsku 2015 padli aj svetové rekordy v bench presse:

  • 295 kg zdvihol Ryuk Fujimota v kategórii dorastencov do 105 kg
  • 300 kg zdvihol Daiki Kodama v kategórii do 74 kg
  • 401 kg zdvihol Fredrik Smulter v kategórii nad 120 kg

Zapojte sa tiež!

Bench press je predmetom hecuje v každej posilňovni. Precvičuje predovšetkým prsné svaly, ale aj horné končatiny a brucho. Vďaka domáce bench press lavicu sa dá efektívne posilňovať kedykoľvek, a potom ohromiť okolia vypracovanými svalmi a rekordy. Medzi najobľúbenejšie modely patria:

  • Multifunkčná skladacia posilňovacia lavica Adjust, do 200 €
  • Posilňovacie bench lavica Light, do 125 €
  • Bench lavička Bastet s opierkou na izolovaný biceps a príťahovú kladkou pre hyperextenzné posilňovanie chrbta, v akcii do 250 €

Zdieľajte článok



Odporúčame posilňovacie lavice






Ďalšie novinky

Šikmá lavica na brucho

Šikmá lavica je obľúbenou posilňovacou pomôckou pre pevné a vyrysované brucho. Ktorú vybrať a ako na nej brušné svaly posilňovať?

Na čo je dobrá posilňovacia lavica?

Hoci je posilňovacia lavica základom každej posilňovne, záujemcovia o domáce cvičenie sa stále pýtajú, načo je dobrá. Tak napríklad bench lavica na činky zaisťuje kompletný tréning, pričom je skladná. Pohodlne sa teda vojde aj do malého bytu.

všetky novinky