Kúpiť posilňovacie lavice – e-shop

Sprievodca výberom
lavíc


Posilňovacie lavice  >  Profesionálne bench lavice do posilňovní

Profesionálne bench lavice do posilňovní

Pri výbere bench lavice do fitcentier a posilňovní vyžadujte kvalitu.

Posilňovacia lavica na bench press patrí medzi základné "stroje" do domácich posilňovní. Prakticky každý návod na vytvorenie domácej posilňovne obsahuje aj bench lavicu. Ale bench, samozrejme, nájdete aj v profi posilňovniach, či už samostatne alebo ako súčasť robustných posilňovacích veží.

Lavice do posilňovní by mali spĺňať normu PN-EN 957-4: 2007 všeobecne bezpečnostných požiadaviek a metód, vďaka ktorej môžu byť používané v telocvičniach a verejných i komerčných zariadeniach.

Pri výbere bench lavice do posilňovne (profi i domácej) sa snažte vyberať čo najkvalitnejší produkt, samozrejme s ohľadom na vaše finančné možnosti.

Rady pri výbere bench lavice

  • základom je pevná konštrukcia
  • čo najvyššia nosnosť - aj tá by mala byť znakom kvality
  • kvalitné čalúnenie
  • výhodou sú rôzne doplnky a vychytávky - napr. platformy pre osobu, ktorá istí cvičiaceho
  • držiaky na závažie
  • výhodou môže byť aj negatívny sklon lavice

Pri cvičení na bench lavici posilníte predovšetkým svaly hornej časti tela. Hlavnými zapojenými svalmi sú tie prsné - veľký prsný sval a malý prsný sval. Ďalej posilníte svaly ramien, chrbtové svalstvo a svaly, ktoré prispievajú k rozšíreniu hrudníka (napr. pílovitý sval).

Celkovo je bench press veľmi obľúbenou posilňovaciou disciplínou, pretože jej účinky sú po čase naozaj viditeľné.

Náš tip - Marbo Sport MP-L204

Marbo je profesionálna lavica s komfortným čalúnením a prídavnými stojanmi na závažie. Má veľmi odolnú konštrukciu a vďaka nej nadpriemernú nosnosť 400 kg. Viacúrovňové držiaky na činky sú vhodné pre akokoľvek dlhé paže cvičiaceho, potešia aj štyri anatomicky tvarované opierky. Komfort pri cvičení zvyšujú aj platformy na postavenie pre istiacu osobu.

Marbo Sport je určená pre domáce, ale hlavne pre profesionálne posilňovne, spĺňa aj všetky normy na umiestnenie do komerčných a verejných posilňovní.

Zdieľajte článok



Odporúčame posilňovacie lavice






Ďalšie novinky

Šikmá lavica na brucho

Šikmá lavica je obľúbenou posilňovacou pomôckou pre pevné a vyrysované brucho. Ktorú vybrať a ako na nej brušné svaly posilňovať?

Na čo je dobrá posilňovacia lavica?

Hoci je posilňovacia lavica základom každej posilňovne, záujemcovia o domáce cvičenie sa stále pýtajú, načo je dobrá. Tak napríklad bench lavica na činky zaisťuje kompletný tréning, pričom je skladná. Pohodlne sa teda vojde aj do malého bytu.

všetky novinky