Kúpiť posilňovacie lavice – e-shop

Sprievodca výberom
lavíc


Posilňovacie lavice  >  Šikmá lavica na brucho

Šikmá lavica na brucho

Šikmá lavica je obľúbenou posilňovacou pomôckou pre pevné a vyrysované brucho. Ktorú vybrať a ako na nej brušné svaly posilňovať?

Lavica na brucho musí mať čo najväčši nastaviteľný sklon a zároveň vysokú stabilitu. Lacnejšie modely môžu mať horšie mechanické prevedenie a nemusí sa na nich dobre cvičiť.

Preto pri výbere preskúmajte nielen technické parametre a cenu lavice, ale zaujímajte sa aj o skúsenosti užívateľov konkrétnej posilňovacie lavice, ktoré nájdete v online zverejnených recenziách. Pre mnohých užívateľov je dôležité aj solídne polstrovanie lavice na brucho, ktoré posúdite už len pohľadom na sériu fotografií posilňovacích lavíc.

Tipy na šikme posilňovacie lavice

Posilňovacia lavica toho však ponúka viac - okrem brušných svalov na nej môžete cvičiť aj bicepsy. Mnoho lavíc má rovnako odkladacie miesto na jednoručné činky. Tieto parametre spĺňa napríklad šikmá lavica na brucho AB Crunch Bench pre náročných domácich športovcov aj pre hotelové a verejné posilňovne.

Ďalšia exkluzívna posilňovacia lavica so stabilnou konštrukciou je Marbo Sport s 8. stupňami sklonu, ktoré zvyšujú, alebo naopak znižujú obtiažnosť cvikov. Nastavovanie sa vykonáva pomocou červeného kolíka s pružinou, je intuitívne a zvládne ho aj úplný laik.

Všeobecne o posilňovaní

Svoje posilňovacie plány vždy konzultujte s lekárom, pričom zohľadnite aktuálny zdravotný stav. Zvážte aj využitie osobného trénera, ktorý vám zostaví tréningový plán. Necvičte každý deň, stačí 3-4 × týždenne. Zakaždým precvičujte iné partie tela, pretože každá potrebuje 2-3 dni na renegeráciu. Pamätajte, že svaly sa síce majú unaviť, ale nemali by vás po cvičení bolieť.

Šikmá lavica na brucho precviči všetky 4 skupiny brušných svalov, pretože im zaistí najlepší tréningovú polohu. Posilňovanie stredu tela je mimoriadne dôležité, pretože z neho vychádza celková sila. Viac si o tom môžete prečítať v tomto článku.

Zdieľajte článok



Odporúčame posilňovacie lavice






Ďalšie novinky

Šikmá lavica na brucho

Šikmá lavica je obľúbenou posilňovacou pomôckou pre pevné a vyrysované brucho. Ktorú vybrať a ako na nej brušné svaly posilňovať?

Na čo je dobrá posilňovacia lavica?

Hoci je posilňovacia lavica základom každej posilňovne, záujemcovia o domáce cvičenie sa stále pýtajú, načo je dobrá. Tak napríklad bench lavica na činky zaisťuje kompletný tréning, pričom je skladná. Pohodlne sa teda vojde aj do malého bytu.

všetky novinky